Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD Ryzen 9 9950X: test potvrdil nového krále PC světa. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 16. 8. 2024 17:48

    cc

    V podstatě není důvod kupovat Intel - nejlepší x86 CPU má AMD, tečka!

    Intel Arrow Lake bude jen další joke - vykastrovaný CPU co nemá AVX-512 v roce 2024/2025. Fakt nechápu co v Intelu kouří, tímto se v podstatě zničili a nepotřebovali k tomu ani AMD, které jen vyplnilo díru na trhu. AVX-512 za svoji necelou dekádu existence konečně zaznamenává lepší využití v SW a Intel se rozhodl z tohoto lukrativního segmentu vycouvat a dokonce nabídnout tyto vykastrované CPU v server segmentu. AMD se z toho koláče ještě hodně ukousne, protože mnoho firem už chce jen Epyc.

    Možná nám to ale ukazuje i to, že lepší výrobní technologie automaticky znamená mnohem lepší CPU. Intel teď prostě nemá šanci a už jen fakt, že outsourcuje výrobu některých čipů k TSMC odhaluje v jak hluboké krizi ta firma je - samozřejmě bych si přál, aby se z toho dostali, protože konkurence je potřeba. Ale nedokážu je podpořit tím, že bych si koupil Intel CPU...