Hlavní navigace

Názor k článku Bezpečné IPv6: trable s hlavičkami od Honza - No co dodat ... masakr :-) Pánové autoři ...supr...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2015 10:47

    Honza (neregistrovaný)

    No co dodat ... masakr :-)
    Pánové autoři ...supr seriál... hltám to jak školák Harryho Pottera.

    Opakovat se z minulých diskuzí nemá cenu. většina se tu shoduje na tom, že se vývoj IPv6 vůbec nepoučuje z chyb, které má IPv4. Ovšem takový zmatek a za běhu řešené problémy s hlavičkami je opravdu "průser", který nemá obdoby.. Jak se k tomu mají postavit výrobci HW. Jeden rok se vydá HW s velkou známkou na obalu "IPv6 ready" a za rok se začíná od znovu. OK. Pro zvednutí ekonomické situace výrobce to má pozitiva... lidé si musí koupit zařízení nové, ale reálné nasazení IPv6 je hooodne vzdálená budoucnost.

    Čím dál více autoři ukazují na fakt, že si někdo zase uvědomil už několikrát řešený problém s docházejícími IPv4 adresami a rychle se začalo vymýšlet co s tím. "Privátní adresy a NAT už tu máme... pojdmě IPv4 předělat" a tohle je výsledek. Bohužel se to chytlo za špatný konec. Opravdu se na to měl zaměřit pouze jeden tým lidí a mělo se jasně rozhodnout.. zda se protokol předělá.. nebo se navrhne zcela nový, který nebude trpět problémy předchůdce. Bohužel IPv6 je směska obojího.

    Enterprise řešení, bankovní systémy a pod. s takovým polo řešením a nemožností přesně kontrolovat IP pakety snad nepřejdou na IPv6 nikdy. Začíná to být zajímavé a a těším se na další díl.