Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bezpečné IPv6: zkrocení zlých směrovačů od Honza - Opět smekám nad fantastickým přístupem k článku. !! Oceňuji...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2015 11:27

    Honza (neregistrovaný)

    Opět smekám nad fantastickým přístupem k článku. !!

    Oceňuji konkrétní rady a upornění na možná úskalí. Super odrazový můstek a hlavně ukazatel toho na co se má člověk zaměit a o čem hledat informace pokud se chce do nějaké problematitky ponořit hlouběji.

    Chápu a částečně souhlasím s příspěvky výše, že nemůžeme chtít po TCP/IP protokolu nemožné, ale doba si to bohužel žádá. Když se někdy v 60 letech spuštěl ARPANET taky nikdo nečekal takový rozmach a vznik internetu.
    Dnes se taky nedá předvídat kam se v budoucnu síťová komunikace pohne... Třeba protokol TCP/IP úplně vymizí, ale nikdo nemá "křišťálovou kouli" takže proto si myslím, že by se měl při vývoji brát ohled na problémy které měl protkol IPv4.

    Vyvíjet něco co trpí podobnými neduhy jako předchůdce není princip "evoluce". Plán že IPv6 v budoucnu kompletně nahradí IPv4 je v nedohlednu a díky autorům se přestávám divit, že je to tak jak to je...

    Díky a těším se na pokračování

  • 15. 2. 2015 12:17

    Pavel Šimerda

    Na jednu stranu souhlasím s tím, že mnohé kroky v návrhu autokonfigurace IPv6 byly šlápnutím vedle, včetně samotného bezstavového protokolu, ale na druhou stranu bych rád slyšel názor lidí, kteří se s tím snažili něco aktivně udělat. Přecijen ten proces snad nebyl až tak uzavřený a kdyby se jenom trochu chtělo, mohla přijít konstruktivní kritika a třeba i náprava.