Hlavní navigace

Názor k článku Česko samo přechod na IPv6 nezvládne, trh to nevyřeší, říká Ondřej Filip od SoongVilda - trh to nevyřeší Na tohle jsem už alergický. Proč...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2024 8:27

    SoongVilda

    trh to nevyřeší

    Na tohle jsem už alergický. Proč většina techniků má sklony k socialistickému narativu? Trh vyřeší všechno... ne ideálně, ale vyřeší, rozhodně lépe než centrální plánování.

    Já se ptám:
    1. Opravdu to je potřeba už řešit nebo ještě ne? (Opravdu trh rozhodl, že to je třeba řešit?)
    2. Vyplatí se přechod na IPv6? (Vyplatí ve smyslu, že někde je technologický dluh, který je samozřejmě špatně. Ten znemožňuje přechod.) => je cena a přínos pro zákazníka vyšší než nechat to "nějak" na IPv4?

    Ti co tvrdí, že to je ready, tak vám doporučuji se probrat ze sna. Třeba Čínské telefony, které má nemálo lidí. Ty volbu na IPv6 ignorují a často si sáhnou na IPv4, i když jim to v nastavení APN přikážete.

    Už vidím, jak zákazníci ochotně mění své zařízení a neviní z toho poskytovatele, protože do teď to šlo přece. Ba hůř, budou brečet u státu, že to má za ně zařídit a zregulovat.

    No a pak to zaplatíme my všichni, zaplatí to i lidi, kterých se to vůbec netýká a třeba by to zařízení i změnili nebo IPv6 dávno umí.