Hlavní navigace

Názor k článku Česko samo přechod na IPv6 nezvládne, trh to nevyřeší, říká Ondřej Filip od PQK - Tohle je představa všech IPv6 fans ... Pak jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2024 12:41

    PQK

    Tohle je představa všech IPv6 fans ...

    Pak jsou překvapeni, že každá IPv6 adres nemá plný přístup do Internet a Internet nemám plný přístup ke každé IPv6 adrese ... I na IPv6 se používají firewally.

    Dodavatelé "technologií" jsou překvapeni, že jejich stroj nemá a nebude mít plný přístup do Internetu. A to je problém, protože jejich firmware s tím počítá, je to přeci IPv6 .

    Nejvíc překvapeni jsou výrobci výrobních linek za Xx10milionů Kč .

    Oni to vyžadují a nejlépe s plným přístupem z Internetu. A pak ten firmware 10 let neupdatují, nebo ještě lépe za 5 let firma skončí.

    Buďte soudní, dělejte firmware tak, aby se dal provozovat za firewallem.

    Fakt mne nebaví (ser***), povolovat pro "technologii splachování záchodu" celý MS Cloud, protože moula nenastaví CNAME v DNS, ale udělá na "cludu" HTTP redirekt na dynamickou adresu v Azure.

    Nebo se snaží z cloud kontaktovat svoji jedinečnou "technologii", ale má za málo nastavit CNAME aby se dal povolit ten jeden momentálně aktuální cloud host.

    Jo a umět jen LetsEncrypt HTTP challenge a ne DNS je taky super, LE nezveřejňuje odkud se na HTTP koukne, takže taky musíte povolit celý Internet na portu 80, což je přesně to co u super bezpečného, auditovaného, léty prověřeného, firmware na jedno použití fakt chcete.

    11. 6. 2024, 12:43 editováno autorem komentáře