Hlavní navigace

Názor k článku Co brání rozšíření Linuxu do škol? od melkor - Pokud se domnivate, ze se bavime o mem pripadu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2009 10:03

    melkor (neregistrovaný)

    Pokud se domnivate, ze se bavime o mem pripadu, pak Vam s potesenim mohu sdelit, ze jsem nikdy neucil a absolvoval jsem ve zcela jinem oboru. Nicmene mohu konstatovat, ze, patrne na rozdil od Vas, mam informace o situaci ve skolstvi z prvni ruky.

    Pokusim se popsat typicky modelovy pripad:
    Mame mladeho cloveka, ktery by chtel ucit. Vystuduje pedagogiku a nastoupi do skoly. Nastupni plat 16k, osobni ohodnoceni 0, priplatek za tridnictvi (po par letech) cca 500,–. Rekneme, ze rozumi ICT, takze se stane koordinatorem – priplatek 500,– + starost o vsechny pocitace a site na skole.
    Ve vysledku plat nejakych 17 – 18k, prima pedagogicka cinnost 22 hodin tydne, k tomu dozory, sprava pocitacu, vedeni administrativy, opravy pisemek, pripravy, … – prace od rana do vecera.
    A ted by, jak prekvapive, dotycny chtel zalozit rodinu. Na byt nema, na to, ze by uzivil manzelku na materske a potomce nemuze pomyslet bez horkeho smichu. Spolecensky statut – nekde mezi sluzkou a popelarem (ucitele jsou pitomci a jsou preplaceni) …

    Jake je asi reseni takove situace?

    Takze ve vysledku jsme prisli o jednoho (potencialne) dobreho pedagoga a ziskali ajtaka (tezko rici, jake kvality). Ejchuchu!

    PS: Pokud ani tohle nepochopite, pak koncim debatu, protoze to nema vyznam.