Hlavní navigace

Názor k článku Čtyřjádrový procesor už na linuxový desktop přestává stačit od msmucr - WTF :) Když budu mít doma zapnutý počítač...

  • 30. 8. 2024 12:27

    msmucr
    Bronzový podporovatel

    WTF :) Když budu mít doma zapnutý počítač s dvěma monitory, k tomu notebook a ještě se vzdáleně připojím na zapnuté PC v práci, taky to nemůžu sečíst na jednu hromadu a přepočítat třeba na fotbalová hřiště.

    Navíc, to si řekněme upřímně, stroj s 8K nebo 4K displejem je i dnes pořád minoritní záležitost. Mrkněte se na nějaké statistiky, ať už k nějakým webařům (důležité pro UX atp), nebo třeba na Steam, abyste zacílil nějaký enthusiast segment. 1920 pořád jasně dominuje, následuje 2560 (což mi osobně přijde hezký kompromis, dokud nebude všechen SW a toolkity rozumně škálovat) a nebudou hromadně dostupné výrazně rychlejší GPU.

    Samozřejmě máte i velice specifické používání (třeba to vaše), kdy např. dá někdo vyšší prioritu velkému rozlišení a nebo PPI před vším ostatním a neřeší 3D. Třeba na nějaký obří dashboard, hromady oken vedle sebe nebo kreslení čar v nějakém CADu atp.
    Ale z těchhle specifických situací se nedá vyvodit, že FHD už je historie, nebo kvůli tomu trollit u recenze průměrného PC.