Hlavní navigace

Názor k článku Čtyřjádrový procesor už na linuxový desktop přestává stačit od Lael Ophir - Poslední Excel, který ukládal soubory v ANSI kódování,...

  • 30. 8. 2024 22:47

    Lael Ophir

    Poslední Excel, který ukládal soubory v ANSI kódování, byl pokud vím Excel 95. Prťavé dialogy nejsou prťavé, pokud máte správně nastavené škálování. Neroztažitelné některé bohužel jsou. Jenže když MS chtěl odstranit Control Panels, které mají dialogy v tomhle stylu, tak se to nesetkalo s moc kladnou odezvou. A že by Word s pár desítkami stran textu zmrzal? Kdyby se mi tohle stávalo, tak bych měl fakt problém, protože často dělám na dokumentech. A věřte, nestává se. Už od roku 1997, kdy jsem začal opravdu intenzivně dělat s Wordem.

    Pokud jde o file manager, tak někteří lidé mají zažitá dvě okna, a nic jiného jim nevyhovuje. Já jsem kdysi používal XTreeGold, a Norton/Volkov pouze okrajově. Proto mi styl File Exploreru sedí. Samozřejmě spoustu věcí neumí. Například nemůžu vybrat soubory z adresáře a podadresářů, a překopírovat je někam včetně relativní cesty, případně bez cesty. Nemá vestavěný hex viewer/editor, a podpora kompresních formátů se omezuje na ZIP (od Win7 konečně s Unicode file names). Těch věcí by se dala najít spousta. Jenže jsem časem zjistil, že jsou to většinou věci, které potřebuji tak zřídka, že je to celkem jedno. Co potřebuji často, to doinstaluji jako rozšíření.

    Vyhovuje vám to čemu říkáte "pracovní OS"? Máte rád file manager se dvěma okny? Super, užívejte si to. Vždyť ve světě počítačů máme možnost si vybrat. Není to jako když by se vám hodilo mít tři ruce a na každé šest prstů, protože to nemůžete jen ten doinstalovat :)