Hlavní navigace

Názor k článku Čtyřjádrový procesor už na linuxový desktop přestává stačit od Buldr - Solidworks – nebo řekněme pro každý produkční CAD...

  • 30. 8. 2024 23:34

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Solidworks – nebo řekněme pro každý produkční CAD chcete min. 2-3 monitory, vadí-li rám monitoru, potom širokoúhlá 5k 40“ ideální řešení. Na jednom máte výkres/podses­tavu/větev a současně na dalším/dalších monitorem máte např.: model sestavy. Záleží, jak co komu vyhovuje, protože když např.: značkuji trasy (výkres), tak se mi automaticky promítají v sestavě, kde je vidím ve 3D (model). Projektuji-li např.: ovládání PO klapek, tak na jednom panelu (části) zkrátka zakresluji do plánu schéma, na druhém vidím, co jsem kam dal, kolik mi zbývá modulů, rozmístění apod. V obřích sestavách např.: výrobní hala potom na modelu vidím strojní vybavení, konstrukční prvky, … tzn. těžko budu zakreslovat kabelovou trasu skrze strojní vybavení apod.
    Dost individuální, ale na CAD jsou 2. panely opravdu základ práce, pak už záleží, co umí CAD, GPU a monitor.

    P.S.: Hry na tom nehraji, Quadro a dnes RTX Quadro nejsou na vykreslování trojúhelníku zrovna stavěné, naopak jim jde vykreslování grafických primitiv = čáry a snižuje se rozlišení i počet součástí, protože nepotřebuji vidět „každý šroubek“ hlavní sestavy. Plus do té sestavy zasahují další lidé (dodavatelé v řetězci), tzn. rozvodná síť, jímací soustava, řízení, senzory, … navrhuji v Solidworks, strojní vybavení dělá někdo jiný v Catia apod.