Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Čtyřjádrový procesor už na linuxový desktop přestává stačit. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 31. 8. 2024 12:42

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Potřebné a produktivní periférie neznají většinou ani koncoví uživatelé. Při výměně (PC) do kanceláří jsem dámám dával na výběr židle, klávesnice, myši a mohli si vybrat. U židlí si vybraly rychle (model, barvy ladily u kávy nepoměrně dlouho), klávesnice a myš byl zcela jiný případ. Nabídl jsem jim klasické (OEM HP/Lenovo), ergonomické Lenovo Go Split, Microsoft Scuplt Ergonomic Wireless i klasické a vertikální myši.

    Židle nadchly, na klávesnice, myši a monitory se tvářily nechápavě, po týdnu zkoušení si většina z vybrala Microsoft, čtyři Lenovo a pouze jediná zůstala u klasické klávesnice s myší. Na vertikální myši si zvykly rychle, jak jsem si myslel, oddělené numerické bloky po levé ruce a monitory si vybraly 27“ 2560x1440 (HP), dvěma s horším zrakem naopak vyhovuje 1920x1080 (AOC). Stejné to bylo se zaváděním Yubikey (náhrada za SmartCard). Neobtěžuje a bezpečné, výhra pro všechny.

    Dokud se uživatelům neukáže a nedovolí vyzkoušet, tak vlastně sami nevědí, co chtějí, potřebují a usnadní jim práci.