Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Desktop se vrátí do své původní role, při tvůrčí činnosti je nenahraditelný od Youda - Souhlasim, kecy o konci desktopu jsou blaboly. Jedine co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2019 8:51

    Youda

    Souhlasim, kecy o konci desktopu jsou blaboly.

    Jedine co ze zmenilo, ze v dobe predtabletove se pouzivaly desktopy na vsechno z toho prosteho duvodu,ze nic jineho nebylo. A i tehdy na konzumaci obsahu letely udelatka typu Asus EEE.

    Dneska na telefonu objednam jizdenku,najdu vlakove spojeni, podivam se na stav snehu na Bedrichove,vsecko v sede na zachode bez nutnosti poustet pocitac.

    Na praci ale porad musi byt desktop

  • 7. 3. 2019 10:26

    regine

    Pracoval jsem na velkých logistických systémech od roku 1995. Myslím, že za pokles desktopů může i od počátku tisíciletí používání 'bezdiskových stanic' / terminálů na lokálních sítích (slovo Intranet bylo módní ;-) ). Hlavně prosazováno HP s dodávkami serverů (v mém okolí). Ale i u SGI a jiných. Z pohledu administrace obrovská úleva administrátorům, vysoká důvěryhodnost, stabilita ... A nešlo o malé počty PC-kompů jako klientských stanic jen v logistice (sklady, zákaznická centra distribucí ...). Něco podobného je i ve velkých nemocnicích (Španělsko, Francie, místy i u nás). Uživatel si lebedil v bezhlučném prostředí. :-)