Hlavní navigace

Názor k článku Firefox Relay: skryjte svoji e-mailovou adresu s ohnivou liškou od Jan Hrach - > Tolik prace a pritom takova blbost. Já s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2023 23:55

    Jan Hrach
    Stříbrný podporovatel

    > Tolik prace a pritom takova blbost.

    Já s tím moc práce nemám, kdysi jsem nějak v Postfixu zařídil, aby aliasy podporovaly regexp, a nastavil jsem si automatické přesměrování jenda.cokoli (myslím, že se na to standardně používá +, ale to se spamboti samozřejmě naučili; věc za tečkou si odstranit nedovolí). Nedávám tam jméno služby, ale náhodný řetězec, který mi vygeneruje jednoduchý skript -- protože jinak by nějaký záškodník mohl tipnout, že jsem asi někdy něco nakoupil v Alze (kdo ne), poslat spam na jenda.alza.cz@, a já bych si pak myslel, že unikly maily jim.

    Výhoda na rozdíl od agresivního spamfiltru (který typicky na gmailu zahazuje i poštu, kterou bych dostat chtěl) je, že pak můžu provozovatele služby kontaktovat a upozornit je, že je někdo nejspíš vyhackoval a ukradl jim databázi. (a oni mě pak můžou ignorovat - zdravíme do bike-eshop.cz)

    Veselá historka z natáčení: jednou ten náhodný generátor vytvořil adresu ve stylu anus3, já jsem si toho nevšiml, a zrovna to byl nějaký eshop, kde pak kamarád dojednával změnu objednávky, tak se ptali.