Hlavní navigace

Názor k článku Firefox Relay: skryjte svoji e-mailovou adresu s ohnivou liškou od Jan Hrach - > S vlastni domenou (pripadne vice domenami pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2023 0:05

    Jan Hrach
    Stříbrný podporovatel

    > S vlastni domenou (pripadne vice domenami pro echt paranoiky) muzu mit tech emailu co jen hrdlo raci a nemusim se bat, ze se zrusenim sluzby mi ty registrace se zrusenim sluzby umrou.

    Na druhou stranu musíš mít doménu jen pro to (protože na své primární osobní doméně chci mít informace o sobě), což v případě běžných TLD dosahuje už přes polovinu nákladů na placenou verzi služby z článku. A pak nějaký mailhosting, přičemž musíš najít takový, který bude umět přesměrovávat podle regexpu blabla.* (doménový koš mít nechceš, protože jakmile zveřejníš doménu, tak začne chodit automaticky generovaný spam na sales@doména, john@doména atd.). Nebo pokud máš vlastní server, tak potřebuješ druhou IP adresu (ideálně z jiného rozsahu), aby to nešlo triviálně spojit. A už se nám to komplikuje.

    Já pro účely spamu používám normálně osobní doménu, ale už jsem si říkal, že si založím nějaký "anonymní" mail na freemailu, a nalepím ho třeba na klíče -- chci, aby když je ztratím, mi nálezce napsal, ale současně tam nechci dávat osobní email, podle kterého si snadno vygooglí fyzickou adresu, kam má jít klíče vyzkoušet.