Hlavní navigace

Názor k článku Firefox Relay: skryjte svoji e-mailovou adresu s ohnivou liškou od Pan Kachna - Wikipedia: DMARC je vybudován na dvou existujících mechanismech:...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2023 10:54

    Pan Kachna

    Wikipedia: DMARC je vybudován na dvou existujících mechanismech: DomainKeys Identified Mail (DKIM) a Sender Policy Framework (SPF).
    Co se kde podepisuje už je zbytečně detailní diskuze. Jde pouze o dokázání, že daná doména patří vám. Pokud to těmito mechanizmy dokážete, mail prochází.
    Forwardy jsou věc které nerozumím, protože jsem se tím nikdy nezbýval, tady nemohu oponovat, nicméně věřím lidem z Mozilla, že zvládnou dodržet standard.
    Docílit stavu, kdy se vám v obsahu mailu nikdo nehrabe je mýtus, který nejde realizovat.
    VPS běží na hypervisoru, kde existuje root a prostě se vám tam dostat může. Oddělení virtuálu od hypervisoru je marketingový mýtus cloudových služeb.
    S vyjádřením, že nejlepší ochranou dat uvnitř je end-to-end šifrování plně souhlasím (jinak šifrování nemá nic společného s anonymitou), ale neřeší to naš názorový rozdíl ohledně služby Mozilla pro skrytí identity vlastnika mailu. Dle mého názou je to celkem dobrá služba. Nikoliv pro mě, nicméně chápu uživatele, kteří to použijí a vidím to jako prospěšný projekt ze strany Mozilla.