Hlavní navigace

Názor k článku Firefox Snap bude v Ubuntu výchozí, Kali Linux na hodinkách TicWatch Pro od anonym - Detaily si už samozřejmě nevzpomínám, ale mám dojem,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2021 7:55

    bez přezdívky

    Detaily si už samozřejmě nevzpomínám, ale mám dojem, že non-free jsem zkoušel (zkoušel jsem kde-co), avšak ruku do ohně bych za to nedal. Ale co si pamatuji určitě je, že jednou (pár let po zkoušení Debianu) jsem zkoušel i Linux Mint. Domníval jsem se, že když je založený na Ubuntu, bude tam stejná podpora HW, což se ukázalo, jako mylný předpoklad a něco mi tam nejelo (už si nevzpomínám co, ale obvykle to byla grafická akcelerace a WiFi).

    Nicméně bych chtěl podotknout, že se jedná o přes deset let starý notebook, low-end. Tehdy podpora notebooků byla obecně špatná (nejčastější reakce, kterou jsem na fórech viděl, byla ve stylu „ty máš notebook? <nějaká nadávka>, pořiď si jeden z toho mála podporovaných typů nebo pořádný desktop a necpi Linux kam nepatří,“ což mi, jako studentovi VŠ a člověku, co přes týden pendloval mezi třemi lokacemi, bylo na dvě věci) a ten můj měl takové obskurnosti, jako Intel integrovaná grafická karta (tehdy měla velice špatnou podporu).

    Když k tomu připočítám nižší výdrž baterie a problém tehdejšího Ubuntu vypnout reproduktory při zapojení sluchátek, nakonec jsem stejně utekl zpět na Windows XP a k trvalému přechodu na Linux jsem se dostal až když jsem se „usadil“ po studiích s desktopem... Z té doby mi na veřejnosti zůstal takový tik, že kdykoliv si zapojím něco na sluchátka, vždy si kontroluji, že mi fakt nehlučí reproduktory zařízení.