Hlavní navigace

Názor k článku Grafika v UNIXu - přehled softwaru od Stanislav Brabec - O spolupráci s komerčními programy se zmíním, včetně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2001 21:51

    Stanislav Brabec (neregistrovaný)

    O spolupráci s komerčními programy se zmíním, včetně chyb, které jsou v některých programech. Ne vždy však jdou chyby na úkor Linuxové strany. Např. některé komerční PS interpretry neumějí věci, které jsou v PostScript Language Reference Manual zmíněny, jiné dělají cosi navíc, co by neměly tam pro změnu není popsáno.
    Ostatně s tou kompatibilitou to není nijak slavné ani u těch komerčních programů. Když jsem pracoval ve studiu s jedním takovým programem, kolikrát se musela převrstvovat sazba, aby vygeneroval korektní PostScript třeba pro purpurový plát (na třetí pokus se to opravdu povedlo). O takovém PostScriptovém výstupu z MS-Wordu lze říci, že je to sázka do loterie s malou šancí na výhru (onehdy jsem takhle tratil 2000 Kč, když zákazník přinesl 700stránkový tiskový soubor, a já jsem si nevšiml, že tučné texty jdou na některých stranách do kopce a celá sazba se musela zahodit).
    Pokud udělám takovou věc v otevřeném programu, mohu nadávat jen sobě, že si tu chybu neumím opravit.