Hlavní navigace

Názor k článku Instant messaging pro začátečníky aneb IM sítě od Jezynka - Článek je jeden dlouhý text s pár odstavci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2008 13:01

    Jezynka (neregistrovaný)
    Článek je jeden dlouhý text s pár odstavci, možná by bylo lepší ho členit spíš nadpisy, ale to by pak muselo být věnováno více prostoru třeba MSN, který je podle wikipedie nejpoužívanější IM na světě, tři řádky rozhodně nestačí.

    Také by bylo dobré tolik nelákat úvodem článku, který moc nevypovídá o zbytku...
    >> Řeč totiž bude o postupech, jak zpřístupnit komunikaci mezi dvěma a více lidmi v "reálném" čase.
    Pokud vím, tak ICQ i Skype jsou zaměřené hlavně na tu komunikaci právě dvou a ne více lidí. Že kanály je jedna z předností jabberu není vůbec zmíněno, natož transporty a další služby. Že IRC přežívá právě díky kanálům, že umožňuje moderované konference 500+ uživatelů, dají se nastavovat práva uživatelů (aby vůbec do kanálu mohli přijít, psát v něm), má plno předprogramovaných botů (ankety, file servery, vyhledávání souborů, slovníky a podobně), také není ani zmínka.

    U XMPP by také stálo za to zmínit jeho specifikaci, že je postaven na XML a umožňuje lehké rozšíření třeba pro přenášení zvuku a obrazu, ne jenom textu.

    Určitě by bylo i vhodné zmínit bezpečnost a zabezpečení jednotlivých protokolů. Jestli dále budou rozebíráni už klienti, tak tato část bude úplně vynechaná...