Dnes objektivní odpovědnost máme, přesto občas hygienici někde nějakou plesnivou kuchyni také najdou. Na základě čeho očekáváte, že kdybychom takovou povinnost zrušili, tak si okamžitě hospodští začnou pěstovat v kuchyních plíseň? Ve skutečnosti je to tak, že jsou ti pečliví, a těch je většina, kteří takovou normu vůbec nepotřebují, třeba proto, že je pro ně nemyslitelné, aby spóry plísní při pobytu v kuchyni inhalovali.
Ano, jsem naprosto přesvědčený, že kdyby neexistovaly tyto povinnosti, dál by se množily bistra a stánky, kde by majitel neposkytl svému zaměstnanci dostatek možností, jak zajistit hygienu. Zejména mi pak není jasné, koho byste za takové prohřešky trestal? Toho zaměstnance, např. nějakou brigádnici, která má prodávat párky v rohlíku, a bez řádného poučení a zázemí nejenže nemůže, ale vlastně ani neví, jaké předpisy existují a jak má plnit?