Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od honza - Já bych se spíše ptal obráceně, chceme nové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 10:46

    honza

    Já bych se spíše ptal obráceně, chceme nové chodníky, chceme opravené školy, chceme mít soudy, chceme mít obecní knihovny atd.
    Jestliže ano, tak je normální platit daně.
    A některé spolky zkrátka toho začali využívat.
    Nicméně daňové zákony jsou dost jasné. A v případě že objem peněz překročí nějakou obecnou roviny, a struktura spolku taktéž, už to FU bere, a správně, jako obcházení povinností.
    Jsem si jist, že FU nikdy nebude nikoho popotahovat a nutit aby zaplatit daň z příjmu z prodeje vajec malého rozsahu, tzn. např. do 5tis. Kč. Stejně jsem si jist, že nikoho nebude popotahovat, že šel ke kamarádovi pomoci mu na stavbu a nevykázal žádný příjem, třeba i nepeněžní. A stejně je to o nevyfakturovaném poradenství na výpočetní techniku. Nicméně všechny tyto případy naprosto jednoznačně podléhají podání přiznání, a ev. odvedení daní.
    Buď tedy chceme zákony a nařízení které platí pro všechny stejně, a nebo je to anarchie a zákony platí pouze pro ty poctivce.