Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Uncaught ReferenceError: - to ale není pravda. Problém ani tak není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 11:27

    Uncaught ReferenceError:

    to ale není pravda. Problém ani tak není obsah samotného zákona, ale to, že na tom trhu vyrostla konkurence, která to začala poskytovat komerčně, spolky tedy přestaly plnit svoji roli a objevily se na komerčním trhu, kde platí jiná pravidla.

    Tohle rozhodně není vůbec o znalosti zákona, ale o vědomí změn na trhu. Stát to teď sbírá kombajnem, udělá test podmínek na trhu (pokud vůbec) na aktuální rok a vezme si peníze na všechny roky zpětně aniž by pro každý ten rok dělal stejný test. Neřešmě pilsfree, ten moc vyrostl a není to typický představitel.

    Strašně moc tomu uškodili operátoři, doteď totiž bylo potřeba, aby ISP vybudoval lokálně nějakou fyzickou síť, aby v dané lokalitě byla nějaké konkurence, o tom většinou jako spolek víš. Operátoři ale nově začali poskytovat 5G se sluníčkovými parametry a aby naplnily touhy ČTÚ, vybarvili s tím celou mapu bez ohledu na to, že zahrnuli i oblasti, kde signál není a kde ani nemají kapacitu na odpovídající počet klientů, FS nám tím pak argumentuje.