Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od jak20 - Je to případ nějakého spolku, který je zmiňovaný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 11:27

    jak20

    Je to případ nějakého spolku, který je zmiňovaný v tomto článku?

    Spolků je hromada a taky je hromada lidí co je vedou, tvoří. Některé fungují tak a některé zase onak. Problém je, že je státní správa házi do jednoho pytle. Já třeba chodím cvičit a zjistil jsem, že jsem členem asi pěti sportovních spolků, kde prej platím členské příspěvky. Ty členské příspěvky platím kartou, když si dám třeba jídlo, tak mi to fakturuje s.r.o., které ale nevlastní spolek. Ještě zajímavější zjištění je, že jsem provedl jednu platbu kartou a ta se rozúčtovala na členský příspěvek a na jídlo. Když jsem se díval na stanovy, tak jsem jen člen co má omezená práva (mám prakticky jen právo platit). Tohle je v pořádku? Klidně se podívejte - třeba SmichOFF z.s.

    Na rozdíl od toho ve spolku ve kterém jsem pro internet se sice nepodílím na aktivitách, ale mám na střeše anténu co vysílá internetový signál sousedům, které znám. Párkrát do roka zajdu s kamarády na pivo a jednou jsem byl na členské schůzi. Spolek pravidelně reportuje co dělá a posílá materiály co se hlasují. Bez spolku bych asi sousedy takhle dobře nepoznal, protože jsme se viděli na jedné akci.

    ..to je docela rozdíl, nemyslíte?