Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Hugocz - Docela výživná diskuze. A vlastně celé téma. Já jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 12:12

    Hugocz

    Docela výživná diskuze. A vlastně celé téma.
    Já jsem nikdy nebyl členem žádné komunity ani neziskovky, tak trochu nechápu, o čem je řeč. Co je to ta vaše "komunita"?
    Skupina lidí, kteří se chtějí scházet, povídat si, pít pivo a opékat buřty, hrát na kytaru? Proč by k tomu potřebovali "podnikat"? Proč by měli vytvářet nějaké lokální sítě nebo stavět atomové elektrárny? K tomu, aby vedli nějaký společenský život, to přece nepotřebují.
    A pokud se najde skupina lidí, kteří jsou schopni vytvářet lokální sítě nebo stavět atomové elektrárny a potom touto infrastrukturou poskytovat služby, proč nezaloží rovnou podnikatelský subjekt a místo toho do podnikání míchají opékání buřtů a pití piva? Nezlobte se na mě, ale opravdu mě napadá jen jeden jediný důvod. Je to levnější. Jinými slovy podvod, kdy se jedna činnost maskuje jinou činností, aby se ušetřilo (získalo dotace, ...). Jen můj názor člověka "z venku".