Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Uncaught ReferenceError: - Máme písemně zamítavé stanovisko FÚ na registraci k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 12:53

    Uncaught ReferenceError:

    Máme písemně zamítavé stanovisko FÚ na registraci k DPH, spolek podle nich nevykonává ekonomickou činnost, stejně tak máme doporučení Finančního ředitelství na založení veřejné společosti pro poskytování internetu. K dani z příjmů jsme registrováni a nulovou daň pravidelně platíme. Dva roky bylo klid a teď to FÚ začal řešit nanovo.

    Ono je pak v praxi velký problém ty činnosti a příspěvky nějak prokazatelně oddělit od sebe. On totiž není žádný ceník, není jasné jaká část jde na síť a jaká na další aktivity, hlavně ani účel spolku není příspěvky nějak strukturovat nebo dělit, jedná se pořád o příspěvky.

    Žádné příjmy se nevyvádějí, příspěvek i členové zůstávají stejní, jen se udělá nová společnost, která začne oficiálně na infrastruktuře spolku poskytovat internet.

    Jak se to prosímtě má řešit jinak? Vždyť tohle řešení je doporučení Finančního ředitelství, je to po konzultaci s daňovými poradci, právníky, FÚ, který si ale usmyslel, že doměří daň zpětně z celé výše příspěvků.