Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od honza - Problém je že jak říkáš "mají kladnou nulu"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 13:13

    honza

    Problém je že jak říkáš "mají kladnou nulu" opakovaně. Je zde možnost se velmi přesvědčivě domnívat, že se jedná o účelové jednání.
    Pilsfree, nebo jak se to jmenuje, má roční obrat co jsem koukal asi 140 miliónů (38451uživ x 300Kč x 12 měsíců). Je logické že vznikají otázky jaké mají reálné náklady. A jaké vyplácejí odměny? A nevyplácí odměny náhodou lidem kteří sami berou nějaké státní podpory a dávky?! Nedostává někdo úplatek když se nakupuje technika? A těch otázek je celá řada. A obecně těžko prokazatelná při stávajícím stavu.
    V konečné fázi je to i ochrana toho spolku, protože je vybraní jedinci klidně mohou vytunelovat. Ale takto spolky nefungují, resp. nebyly zamýšleny.

    Pro mne ja např. nepochopitelné kdo je majitelem vybudované infrastruktury. Tzn. když se ocení a spolek se rozpustí tak se peníze rozdělí, ale mezi koho? Ale co když jeden z nich odejde, a nebo nějaká skupina si založí jiný sousední spolek budou mít nárok na tu svoji vybudovanou zasíťovanou oblast?