Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Danny - Z vysledku jedne kontroly u jedne organizace nejde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 14:27

    Danny
    Stříbrný podporovatel

    Z vysledku jedne kontroly u jedne organizace nejde dovozovat obecny pravni stav aplikovatelny vsude, aniz byste znal detaily. CTU navic neresi danovou stranku veci - a o danich se tu bavime primarne. A vsimnete si, ze detaily onech urednich rozhodnuti se uz nezverejnuji, takze vam nezbyva nez se spokojit s tim, co vam napsali na webu :-)

    A ono tady se bavime uz uplne v jine rovine - nezpochybnuje se jen konani nejakeho uradu, ale zpochybuje se cela nezavisla soudni moc a jeji zavery. Pritom prave soudum dle ustavy prislusi vyklad prava - pravnik, ktereho si najmete muze vyslovit svuj pravni nazor, ale skutecny vyklad prava prislusi az tem soudum. A ta diskuze tady je i o tom, ze kdyz se nam rozhodnuti soudu nelibi, tak se zpochybnuje... :-) A fakt bych u toho netvrdil, ze soudci na NSS, co ty veci posuzovali jsou nekvalitni... to je z pohledu prava naopak elita.