Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Uncaught ReferenceError: - a tvrzeni, ze u vas neni u vydaju...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 15:06

    Uncaught ReferenceError:

    a tvrzeni, ze u vas neni u vydaju jasne, na co jde kolik penez pusobi... ehm, samo o sobe docela podivne :-)

    Podivně působí to, že já mluvím o příjmech (příspěvcích) a ty o výdajích. Výdaje a jejich účel znáš přesně, to musíš evidovat.

    Klasicky, neposkytuješ služby, nemáš ceník a nevíš, co který člen za služby vlastně využívá a ty to nemáš vlastně ani jak evidovat (je to příspěvěk a ne platba za službu), abys to rozúčtoval, to je přece princip spolku, společné peníze, společná spolupráce. Teď ti příjde FÚ a řekne, že všechny příjmy z příspěvků jsou platby za internet a chce doplatit daň, argument, že tady pořádáš milion akcí, vedeš kroužky pro děti, děláš výlety tak nějak ignoruje.

    Spolek pronajme společnosti infrastrukturu, bude mít daňové příjmy, které se normálně zdaní, takhle nám to třeba už funguje při prodávání občerstvení při akcích. V tom přece není žádný problém a i O2 běží na pronajatelé infrastruktuře.

    Snažím se tí říct, že tady existují spolky, které nejsou skryté ISP, ale normální spolky a FÚ je agresivní i proti takovým spolkům, naprosto zbytečně. Neobhajuji případy typu pilsfree, kde vlastně jiná činnost než internet není.