Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Lukáš Kotek - Tak diskuze se tu zvrtla v diskuzi o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2023 15:29

    Lukáš Kotek

    Tak diskuze se tu zvrtla v diskuzi o daních, to je pravda – a téhle části se také odmítám zúčastnit, viz mé důvody v předchozím komentáři ;-) V článku, na který reaguji, se vyskytuje pouze pojem "zastírání podnikání" (a s tím se pracuje i pod tím odkazem, který jsem sdílel). O tom, že neznáme všechny detaily, které mohou být zásadní, se asi také není důvod přít, byť bych to nerad uzavřel cimrmanovským "víme vše a to, že nevíme nic".

    Jestli to zpochybňování nezávislé soudní moci je mířeno (i) na mě, pak to opravdu nebylo mým cílem. Soudní rozhodnutí respektuji a nenapadám, žiji ale ve svobodné společnosti, takže zdravé pochyby nad chaotičností a nejednotností výkladů – pokud se dějí – myslím jsou na místě. A příklady, kdy např. Ústavní soud rozporoval rozhodování např. Vrchního soudu v Praze (v obou případech předpokládám špičkové soudce) tu také byly. Ale to už se opravdu velmi hodně vzdalujeme od tématu :-)

    Pokud bych měl nějak kulantně vyjádřit jádro toho, o co mi jde, pak řeknu, že v minulých dvaceti letech se zásadně nezměnila legislativa, která danou situaci ovlivňuje, ale významně se změnila její interpretace ze strany úřadů, které ji aplikují. A to je to, co mi vadí. A tím bych to za sebe asi i uzavřel :-)

    22. 11. 2023, 15:30 editováno autorem komentáře