Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Tomik_one - Danny. Prosím nefabuluj tady Tvůj první odstavec - Všechny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2023 11:10

    Tomik_one

    Danny. Prosím nefabuluj tady

    Tvůj první odstavec - Všechny spolky, které zde uvádíš, jsou spolky právnických osob ,a ty dle našich zákonů nejsou osvobozeny od daně z příjmů (daně z členských příspěvků). Naopak spolky, které jsou spolky fyzických osob jsou od této daně osvobozeny.

    Tvůj druhý odstavec - Ano, nikdo nechce zbůhdarma platit daně a protože si je FU dobře vědom prvního odstavce, zkouší to zcela nesmyslně na "spolkové aktivitě/pasivitě" a snahy dokázat zastřené podnikání, což je v článku i osvětleno.

    Tvůj třetí odstavec - Ano, spolky mohou mít i klasická s.r.o., která slouží na podporu jejich hlavní činnosti. A ty zisky jsou zcela běžně daněné jako jiným s.r.o. v tomto státě.

    Zdá se ti to nefér? Tak, místo firmy založ spolek. ;-) Ale pak nebudeš jeho majitelem, budeš jako každý volit a můžeš být volen. Samospráva se tomu říká a to je ten největší rozdíl. Prostě ve spolku máš právo rozhodovat, ve firmě jako zákazník nikoliv. Tam můžeš maximálně jen odejít. ;-)