Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Uncaught ReferenceError: - V tom ale nemáš pravdu, viz třeba odstavec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2023 12:46

    Uncaught ReferenceError:

    V tom ale nemáš pravdu, viz třeba odstavec 6 odkazovaného rozsudku, v tom máš vše - komplexní šetření, profesionálně poskytovaná služba, hlavní obsah činnosti, konkurenční prostředí. Pilsfree jsou blázni, ale tažení FÚ na všechny ostatní je něco jiného.

    Žádný takovýhle test FÚ nedělá u minimálně několika dalších spolků, nedělá to ani u nás a nedělá to ani na celé období, u kterého si domáhá doplacení daně (argumentuje např., že v letech 2018 - 2022 existovala jako konkurence síť 5G, písemně). FÚ si prostě nemůže dovolit říct, že dnes nesplňujete podmínky, tak nám doplaťtě daň za všechny roky, protože jste to asi nesplnili nikdy bez toho, aby ke každému roku přistoupil individuálně a pro každý rok udělal samostatné šetření jestli v tom roce byly naplněny podmínky pro ekonomickou činnost. Ty to děláš úplně stejně.

    Nedělej z ostatních amatéry, kteří se neumí pohybovat v právním prostředí, nerozumí zákonů a legislativě a chtějí jen někoho okrádat a obcházet pravidla.

    Podnikám v IT 35 let, zejména v telekomunikacích, sítích, datacentrech, mám dvě firmy s nemalým obratem, které dnes už fungují sami, dodávám do kritické infrastruktury a i státu a u toho ve volném čase se věnuji vzdělávání ostatních, osvětě, pomáhám právě lokálně v místech, ke kterým mám vztah. Házení klacků pod nohy a nedodržování předpisů ze strany FÚ mi vadí.

    Aspoň v naše případě nejspíš není chování FÚ v zákonných mezích a překračuje svoje pravomoce, dokud ale nerozhodne (to už trvá dva roky), nepodáme odvolání, nemůžeme s tím na soud. V příspěvkách tady generalizuješ a házíš vše do jednoho pytle, ukazuji ti opozici a druhou stránku věci.