Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od Uncaught ReferenceError: - zádrhel je nejspíš v tom, že už zpětně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2023 14:18

    Uncaught ReferenceError:

    zádrhel je nejspíš v tom, že už zpětně (ne za celé období, které FÚ řeší) už nemůžeš doplnit daňové přiznání a uvést náklady potřebné k dosažení daňových příjmů.

    Jseš spolek, vedeš účetnictví, neděláš ale ekonomickou činnost (nebo si to aspoň myslíš), tak i náklady uvádíš jako nedaňové, tak vypadá i daňové přiznání. Pak příjde FÚ a řekne, ale tyhle všechny příjmy za posledních 6 let jsou za ekonomickou činnost a musíte je zdanit a vypočte ti daňový nedoplatek dosazením pouze nových příjmů do daňového přiznání. Ty se na to podíváš, poslední 3 daňové přiznání doplníš o správné daňové náklady, ale u těch starších ti již náklady doplnit nenechá a chce zdanit všechny příspěvky 19% sazbou, jak kdybys žádné náklady neměl.

    Tohle je třeba náš případ. Rozumíme si, kde je problém? U DPH tohle neplatí, tam to můžeš doplnit zpětně a uzná ti odpočty.