Hlavní navigace

Názor k článku Internetové spolky v ohrožení: chcete komerční nebo nekomerční.net? od bez prezdivky ... - Podivej, tohle se deje ve velkym a vsude,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2023 16:32

    bez prezdivky ...

    Podivej, tohle se deje ve velkym a vsude, a stat vi, ze to nemuze resit, protoze na to nema prostredky.

    Jenze kdyz se vratime k intenetovym spolkum, tak ty takhle funguje verejne desikty let, desitky let stale stejne, a spousta jich ma vsemozna rozhodnuti/do­poruceni/... a dalsi pisemnosti od vsemoznych uradu jak co maji delat, a ... znicehoz nic, jim klidne tytez urady tvrdi, ze to je spatne.

    Takze si to predstav tak, ze mas zaplatit 150M pokut za jezteni autem za poslednich 30 let, protoze si dneska nekdo vzpomel, ze to auto kterym si jezdil vlastne nesmi na silnice.

    Stat toiz jasne deklaruje, ze neziskovy spolek fyzickych osob neni platcem dane. Sam sem clenem spolku byl. S nejakymi penizei sme operovali, ale na danovem priznani z toho vzdy byla 0. Zcela v souladu s legislativou.

    A ted si znicehoz nic vymysli, ze cojavym, skakani pres svihadlo je komercni cinnost. Ostatne sokol/skaut poskytuji treba tabory pro deti, ktere se poskytuji zcela jiste i komercne === meli by z toho dane platit taky ze? Neni v tom totiz naprosto zadny rozdil. Co vic, oni ty tabory dokoce prodavaji i neclenum ze?