Hlavní navigace

Názor k článku Jak události mění Linux od mm - Nemyslim, ze by neprehlednost souvisela s mnozstvim. I...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2008 17:07

    mm (neregistrovaný)
    Nemyslim, ze by neprehlednost souvisela s mnozstvim. I kdybych mel specialnich souboru treba 100000, porad by to byly primitivni specialni soubory na kterych nejde prakticky nic pokazit. Chapu pochopitelne do urcite miry duvody a uvahy, ktere vedou k podobnym vecem jako je udev. Bohuzel ale konstatuji, ze prakticke provedeni je zbytecne neunixove komplikovane a stava se zdrojem spousty mnohdy velmi trapnych problemu.
    Asi je to tim, ze jsem s unixy delal uz v dobe, kdy vetsina zdejsich ctenaru jeste ani nevedela, ze existuje nejaky Linux (a on tenkrat byl vlastne jen mimino). Z tohoto duvodu jsou mne proti srsti napr. i fanaticke vykriky, jak je napr. svatokradezne na Linuxu pouzit prikaz ifconfig. Kdyz jej nekdo pouziva s vedomim toho co tento prikaz na soucasnem Linuxu muze a co ne, neni duvod neustale pořvávat, ze pane Kubecek...
    Zpatky k veci. Coz takove udev, to se da jeste skousnout a jak pisi vyse, pochopit. Horsi zalezitosti je HAL. Nic neunixovejsiho jsem snad na Linuxu jeste nevidel. Neprehledne, komplikovane, spatne zdokumentovane, mnohdy si to dela co chce....Budme stastni, ze se toho lze porad jeste pomerne snadno zbavit.