Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Je šifrování českých bank bezpečné, nebo je to jen iluze? od Heron - Pěkný článek. U Českomoravské záruční a rozvojové banky je třeba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2010 10:03

    Heron

    Pěkný článek.

    U Českomoravské záruční a rozvojové banky je třeba poznamenat, že tato banka v testu propadla (0 bodů) z důvodu, že její certifikát je podepsaný I.CA, což je certifikační autorita, která není běžně v internetových prohlížečích nainstalována a proto ji test považuje za nedůvěryhodnou.

    V tomto vidím největší problém toho testu. Nelze tam dodat certifikát CA a daný web dostane automaticky pětku. Takhle to vypadá jako tlak na pořízení si certifikátu u nějaké komerční CA, přitom k tomu z technologického hlediska není nejmenší důvod.

    Bezpečné nastavení serverů nemusí stát ani korunu a může spočívat třeba jen ve dvou řádcích v konfiguračním souboru – stačí vědět, jak na to.

    Ocenil bych (a jistě nejen já) článek o nastavení těch dvou řádků. Zatím jen do defaultu doplním klíč a certifikát a ono to nějak jede ;-). Mohlo by to ale být bezpečnější.

  • 7. 7. 2010 20:14

    cincin (neregistrovaný)

    A admin pracuje zadarmo?