Hlavní navigace

Názor k článku Kardiostimulátory mají tisíce chyb, kupte ho na eBay a zkuste hacknout od Sluníčko - To by mne zajímalo, co je to za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2017 11:46

    Sluníčko (neregistrovaný)

    To by mne zajímalo, co je to za firmu. U nás je konstrukce mechanických částí striktně oddělena od konstrukce elektroniky. Ještě jsem nevidel strojaře, který by programoval systém pro CNC (hovořím konkrétně o obráběcích strojích).
    Stejně tak mám kamaráda, který se zabývá vývojem lékařských přístroju - o medicíně toho neví moc, ale je velmi dobrý ve svém oboru.
    Takže jiné profese jsou využity. Pokud v některých firmách programují čistí inženýři strojaři, pak bych se jim raději vyhnul.
    Bohužel dneska programuje kdekdo a problém bude v tom, že dnes se programuje ve průmyslových odvětvích na rychlost a kvantitu. Je těžké najít dobře napsaný program i v neprůmyslových odvětvích. Vidíme to všude kolem nás dnes a denně. Tyto problémy se nevyhýbají ani armádě, kde je financí na správný vývoj dost.
    Nevím, zda šlo ve Vašem případě skutečně o strojařské hlavy, ale je to asi jedno, protože to nedávají ani hlavy pomazané (třeba matfyzácké).