Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kardiostimulátory mají tisíce chyb, kupte ho na eBay a zkuste hacknout od Kamil Zmeškal - Na jednu stranu docela drsné, ale na druhou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2017 11:08

    Kamil Zmeškal

    Na jednu stranu docela drsné, ale na druhou možná pochopitelné. Napadá mě, že se snaží o co nejjednodušší kód, aby v tak kritickém zařízení co nejvíce eliminovali možnou chybu.
    Pokud chce někdo někoho zabít, existuje dalších 10000 způsobů, které také nikdo neřeší. Nejde přece o to jak, ale že to vůbec někdo chce. Způsob je to poslední.

  • 9. 6. 2017 11:22

    robotron (neregistrovaný)

    Snazej se o zbastleni kodu tak, aby od pracovniho ukolu meli co nejdriv pokoj. "Nejjednodussi" ma tak bohuzel odlisne vyznamy podle toho, zda posuzujeme jednoduchost kodu (treba v Kolmogorovove smyslu), nebo bezstarostnost tvurce.

    Pokud jde o metodu zabijeni, opet nesouhlas -- vrazda implantovanym defibrilatorem je dokonala svoji "cistotou" pro nasledne vysetrovani. Kardiak zemre na selhani srdce a navic i implantat jde i po utoku preflashovat a zamest digitalni stopy. V tomhle ohledu je to i mnohem dokonalejsi, nez pripadna vrazda inzulinovou ci obecne infuzni pumpou -- u te je mozne aspon urcit, ze vubec doslo k zneuziti, u toho defibrilatoru to poznat nelze.