Hlavní navigace

Názor k článku Linus Torvalds: dvacet nejlepších hlášek od Miloslav Ponkrác - Odpovím jediné: Představujete si to jako hurvínek válku....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2007 16:38

    Miloslav Ponkrác
    Odpovím jediné: Představujete si to jako hurvínek válku. Programuji a živím se tím skoro dvacet let a vím co říkám. Žádný další komentár k tomu nemám - jen ten, že vývoj multiplatformních věcí je velmi výrazně draží a složitější bez ohledu na to, co se tu snažíte tvrdit.

    Jinak platforma s procesorem nemá až tak moc společného, jen naprosto mizivé procento zdrojového kódu nějak závisí na procesoru. Platforma je hlavně operační systém. Takže až si vyměníte procesor z x86 na Power6 a nezměníte oprační systém, tak většinou stačí přeložit Váš platformně závislý program a no problem.

    To co si myslíte Vy včetně toho, které programy by měly být multiplatformní je zcela jedno, neboť na to nemáte vliv. Kurňa, když jste tak dobrej, tak si založte firmu a nabouchejte balík prachů svými multiplatformními programy. Jestli tvrdíte, že vývoj multiplatformních programů je levnější, než platformně závislých, velmi snadno se dostanete pod náklady jiných sw firem a budete nejlepší. Ale řeknu Vám, silná slova jako Vy umí plodit kde kdo, protože kdyby byl vývoj multiplatformních programů levnější, tak to většina sw firem dělá. Protože ale naprostá většina sw firem dělá platformně závislé programy, tak je to asi proto, že na tom ušetří, věřte mi.

    Takže Vaše řeči naprosto nepodložené praxí a znalostmi si prosím jděte vyzkoušet do praxe a za pár roků dejte vědět.