Hlavní navigace

Názor k článku Modlitba pro Intel: trápící se gigant a jeho radikální řez od Buldr - Intel jako společnost nelze porovnávat s AMD, protože...

  • 9. 8. 2024 4:51

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Intel jako společnost nelze porovnávat s AMD, protože na rozdíl od AMD nepředstavuje pouze komerční subjekt procesorů a grafických karet. Právě naopak, Intel patří mezi hrstku vyvolených strategických partnerů federální vlády, kde pravidla komerčního trhu neplatí a federální vláda svůj strategický klenot padnout nenechá. Na jednu stranu je to dobře, na druhou se v něm udrží i zbyteční a stupidita DIE.

    V oblasti obranných systému přejít nemůže, protože komerční pravidla přestávají platit v okamžiku, kdy se do toho začne míchat bezpečnost a obranné složky, respektive abych byl přesný, těžko svěříte vývoj, výrobu a dodávky SoC pro Minuteman III někomu třetímu. Na jednu stranu víte, že Intel federální vláda a řetězec obranného průmysl padnout nikdy nenechá, ale současně jste svázán omezeními.

    Bude-li vůle, změní se komerční část (divize), ale Intel jako takový ne. Vlastně se nemůže zbavit ani ztrátových výrobních kapacit a zkušených lidí, protože ty čipy vyráběné v malých sériích budou potřeba dalších 20-30 let v nezměněné podobě (dotované).