Hlavní navigace

Názor k článku Modlitba pro Intel: trápící se gigant a jeho radikální řez od SoongVilda - Článek se mi líbil, souhlasím s ním, popisuje...

  • 9. 8. 2024 8:31

    SoongVilda

    Článek se mi líbil, souhlasím s ním, popisuje důvody, proč Intel začal padat na kolena víceméně podobně, jakou o tom mám představu i já.

    Nicméně, rád bych doplnil, že s Intelem to bude složitější díky geopolitické situaci:
    1. Je to jediná konkurence pro TSMC, která je navíc v US.
    2. Nechat padnout Intel je strategická hloupost západního světa, protože momentálně výrobní procesy mají domov v Asii, což vzhledem k přítomnosti Číny není moc fajn.
    3. No samozřejmě je Intel chlouba Ameriky, nějak se mi nechce věřit, že vláda bude jen tak přihlížet pádu jejich národní modly, na které vyrostlo 21. století ve jménu digitálního věku.

    Můj osobní komentář: Intel jsem neměl rád už dlouho a byl jsem jen rád, že existuje konkurence, protože to je vždy dobré. Cca od 7 generace to začalo jít do háje. Poslední trošku normální CPU byl 6 generace a to už vymýšleli ptákoviny se skylake a skylake-x.

    Mám doma i7 4790, to celá 4 generace byla za mě naprosto úžasná, hrát se na tom dá do teď.

    Intel ve stávající podobě nebudu mít rád a dokud se nezmění samotný Intel, tak se nezmění ani moje stanovisko vůči Intelu. Jen tajně doufám, aby na to AMD teď nezačalo prdět, jako to začal dělat Intel u 8 a hlavně pak 9 generace skrz neexistující konkurenci.