Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Modlitba pro Intel: trápící se gigant a jeho radikální řez. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 9. 8. 2024 9:32

    Saljack

    Počkat vždyť Intel přijde v září:

    Během živě přenášené akce odhalí podrobnosti o průlomové energetické účinnosti nových procesorů x86, výjimečném výkonu jáder, obrovském skoku v grafickém výkonu a bezkonkurenčním výpočetním výkonu umělé inteligence, který bude hnacím motorem této i budoucích generací produktů Intel,

    Problém Intelu je, že neměl konkurenci a začal totálně stagnovat. Dalším problémem jsou nasmlouvané dodávky procesorů pro firmy, tohle ještě nějakou dobu pojede samospádem, až to ty firmy začnou měnit za AMD (nebo něco jiného), tak to bude teprve mít Intel obří problém (pokud tedy nepřijdou s něčím novým a skvělým, čemuž nevěřím). Nejhorší je, že v odvětví procesorů je slabá konkurence a pokud jeden výrobce začne převyšovat druhého, tak se inovace zastavují a tím přichází stagnace celého odvětví a zvyšování cen. To samé nastane i u AMD pokud se Intel nevzchopí. Snad s trhem zamává ARM nebo RISC-V.