Hlavní navigace

Názor k článku Modlitba pro Intel: trápící se gigant a jeho radikální řez od Buldr - Nadávat a kritizovat bych mohl dál, třeba na...

  • 12. 8. 2024 21:49

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Nadávat a kritizovat bych mohl dál, třeba na nefungující Bluetooth, abych byl přesný, ono funguje s iCokoliv, zbytek je už taková loterie, protože Apple si upravil standard po svém (MITM) a „zabezpečil“ tak párování a komunikaci (čti … musíte si koupit iCokoliv) s absencí ISM. Ochylka od standardu způsobuje, že máš problém s A/T rate a latencemi, což způsobuje právě ta jejich „bezpečnostně prodejní implementace“ a certifikovaná měřící technika, IoT (standard BTLE v4.2) s tím mají dost velké problémy, protože PLM vyhodnocuje spojení jako chybná, následované chybou přenosu. Vícekanálové As/Tr spojení zhola nemožné a data např.: měřených sekvencí se cestou někde ztrácí, tedy výsledky (přenesená data) jsou tak neúplná. U velkých polí např.: fotovoltanika se měření dělá prostřednictvím VNC (Virtual Network Computing), tedy vše se připojí do centrální meřící jednotky, ze které potom posíláš data např.: BT přímo do aplikace tabletu, telefonu, notebooku … a když ti jich přijde polovina, moc velkou radost z toho mít nebudeš. S iPhone se ještě přidává PEE (Secure Enclave).
    U špuntů do uší to nepředstavuje žádný problém, u měření Chauvin Arnoux, Metrel, Tektronix, Socomec… za pár deétek/stovek tisíc už to problém je. I takové „obyčejné věci“, jako třeba komunikační sety (náhlavní sety s přilbou) tomu vůbec nesvědčí (Kenwood, Motorola, 3M Peltor) v režimu vysílačky, kdy jeden sedí např.: u zmíněné měřící jednotky a dalších X lidí pobíhá po FV farmě. Není se čemu divit, že podpora výrobců je plná stížností na Apple a většina to s nimi dávno vzdala, protože Panasonic a Samsung je jistota. Vrcholem legrace s IOS 17.1 bylo, že přestali fungovat tokeny FIDO2/U2F (poslední dostupný FW 5.2.x), s opravou 17.1.1 prostě odpověděli, že si máte koupit nové, novější.
    K tvému závěru – zaplatil jsem ho, mám ho doma (MBP14“M2P) i po blízkém okolí, ačkoliv sám o sobě jsem nikdy nebyl cílovou skupinou Apple. Vysnila si ho lepší polovička, jež ho společně s Iphone používá a je spokojená. Mě prostě zajímalo, co na tom všichni tak hrozně vidí a téměř se k tomu klaní a zejména to, co se nikdy z žádné recenze nedozvím. Pro jablíčkáře jsem nepřátelský živel a podivín.