Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Modlitba pro Intel: trápící se gigant a jeho radikální řez. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 4. 9. 2024 19:35

    Lael Ophir

    > jsme to sami testovali v různých apikacích. Máme doma x86, ARM, Alpha, PowerPC a v práci ještě Itanium
    Pěkná sbírka. Já jsem nikdy víc ne-Intel PC pohromadě neměl, takže přímé srovnání nemám.

    > Srovnatelné notebooky nejsou levnější než ty s Qualcomm Elite
    Co jsem se díval, tak mi Intely zatím levnější připadají. Ale ano, Qualcomm přichází s levnějšími modely, a mimochodem Intel s novou generací CPU. Qualcommu držím palce. Ať to dopadne tak nebo jinak, bude to výsledek tvrdého konkurenčního boje, a to je pro nás zákazníky vždy výhra.

    > všechny předchozí verze Windows (před-ARMové ne-x86) obsahovaly emulátor x86
    Windows na ARMu (RT) měly jiný cíl. Google přišel s Chromebooky, které toho sice moc neumí, ale zase se snadno používají a spravují. Ve velkém je používají americké školy. MS chtěl využít situace, a uvedl Windows ARM tablety, s tím že to budou stroje podobné telefonům nebo Chromebookům. Aplikace jen UWP ze Storu, a k tomu řada zjednodušení oproti klasickým strojům s Windows, a ořezání spousty legacy features. Ty stroje na trhu naprosto propadly. Dalším krokem proto byly Windows 10 na AMRu, které odstraňovaly většinu omezení, a mimo jiné měly x86 emulátor. Z toho Store-only módu, tzv. S-mode, se daly přepnout na klasické Windows.