Hlavní navigace

Názor k článku MythTV aneb Linux na televizi v obýváku od DrFreeze - S MythTV jsem začal koketovat asi před rokem. Vyzkoušel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2010 18:10

    DrFreeze (neregistrovaný)

    S MythTV jsem začal koketovat asi před rokem. Vyzkoušel jsem KnoppMyth, ale ten používal staré jádro, díky kterému mi to na původním PC nechtělo „vstávat“ při naplánovaném nahrávání. Zkusil jsem i MythDoru (po instalaci se nic nedělo) a LinuxMCE (taky poměrně staré) a zakotvil u Mythbuntu.
    Poměrně úspěšně používám Mythbuntu 9.04 s Mythtv 0.21, protože s 9.10 + 0.22 jsem docela pohořel:
    1. nejde proscanovat analogové kanály (button je disabled), naštěstí jdou snadno přidat ručně
    2. DVB-T kanály proscanovat jdou, ale nic to nenajde (ani utilita w_scan nic nenajde!), a protože se mi je nepodařilo přidat ručně (ani ze souboru channels.conf vygenerovaného na 9.04), je to pro mě prostě nepoužitelné :-(

    Větší vrásky mi ale dělá tuhnutí frontendu (množství „Error: Ran out of free AUDIO buffers“ v mythfronten­d.log). Řešení navrhovaná na http://www.mythtv.org/…fering_pause bohužel nepomohla (vč. jiné zvukovky: integrovaná → SB Live! 5.1).
    HW je poměrně „pěkný“:
    - AMD Athlon II X2 @ 2.8 (mainboard Gigabyte MA770T-UD3P 770)
    - 1 GB DDR3
    - nVidia 7300 GS
    - 160 GB Seagate Barracuda 7200.10
    - integrovaná zvukovka (Realtek ALC 888 )
    - TV card Pinnacle 310i (hybrid analog+DVB-T, SAA713×, TDA1004×)

    Zatím jsem to „vyřešil“ výměnou základní desky za dost slabší:
    - Intel Little Fall 945GC (s jednojádrovým Atomem 230) a 512 MB DDR2 s integrovanou grafikou i zvukovkou (přišel jsem tím o DVI a zvuk 5.1)
    - disk a TV karta zůstala

    Přestože řešení s Athlonem bere asi o 20 W víc, byl bych radši, kdyby se mi to na tom podařilo rozběhnout, už kvůli tomu, že asi budu potřebovat výkonnější CPU, protože bych chtěl rozjet PIP, souběžné nahrávání a detekci reklam – to mě mimochodem velmi láká a je to jedna z věcí, které asi na Woknech nikdy nebudou nebo se mýlím? :-)