Hlavní navigace

Názor k článku Ne, Nvidia s DLSS 3.0 neotevírá Pandořinu skřínku od RDa - Fejkovej vjem nikdy nebude dokonalej. Vzdy se objevi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2022 10:58

    RDa

    Fejkovej vjem nikdy nebude dokonalej. Vzdy se objevi artefakty - staci se podivat na stav upscalingu a dopocitavani v televizich.. samozrejme, ze tam vznika i vyssi latence, protoze televize uvazuji v navaznosti na "budouci snimky", coz bohuzel DLSS nemuze udelat, protoze by hra lagovala. Televize samozrejme jde nastavit i tak, aby delala jen upscale, bez dopocitani snimku.. takze tady mame DLSS 2.0 a ani nemusite kupovat novou grafiku.. ale kdo by chtel hrat na televizi.. ze?

    Na druhou stranu ma pristup ke geometrii, ale zde si musime polozit jakou - renderovany obsah neni klasickym a uplnym 3D modelem (to je potreba na raytracing), ale jen hromadkou vyselektovanych trojuhelniku - neco jako kdyz provedete dekompozici 2D fotky na regiony kvuli "parallax" efektu v nasledne animaci. Jiste, radove je tam vicero ploch, ale porad to jsou pro dva ruzne framy dve ruzne sady dat, protoze moderni aplikace nebude do renderingu posilat neviditelna data.

    Takze to, co me vadi - je integrace komplexniho systemu pro vareni z vody, namisto hledani cest jak zvysovak vykon.

    Situace je to stejna, jako kdyby vyrobce disku prodaval disky stylem 1000 pisnicek/fotek/fil­mu a pristi rok to bylo 1500 a prespristi 2000. A jedine co by to delalo bylo znizovani bitratu u mp3, kvality u jpegu a bitratu u videa. Bude vas budouci uzivatel 32K bryly nadsenej, ze se mu na budouci disk vejde 100000 pisnicek/fotek/fil­mu, touto logikou?

    A proto vyzera 4K z telefonu nebo YT jako vyzera. Uzivatele jsou konstantne krmeni iniciativou levneho posouvani hranic kvalitativnich meritek.