Hlavní navigace

Názor k článku Nebojte se systemd: co to je a co umí? od kojot4 - Mě dostává, kolik lidí má výhrady proti SystemD....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2016 8:12

    kojot4

    Mě dostává, kolik lidí má výhrady proti SystemD. Jednoho takového jsem znal osobně, a přestože jsem dokázal dementovat všechny jeho připomínky, které byly totálně mimo, tak si stejně nenechal říct.

    Hlavní výhrada je většinou "je to nové, neumím to, nechci se to učit apropos je to naprd", kterou nikdo takhle přesně neřekne, ale zaobalí jí do keců, jak třeba byl Init V simple a lepší proto a proto, přičemž často SystemD viděl jen z rychlíku a nezvládne ani porovnat.

    Třeba double-forking v Init V. Psal jsem si v Pythonu démona a složitě přes knihovny jsem řešil double forking, psal vlastní init skripty atd. V SystemD napíšu konfigurák o 5 řádcích, v pythonu to nepíšu ani jako démona, logy píšu rovnou na konzoli, a SystemD se o všechno postará.

    Init V je v tomhle tak děsný, že na některých serverech instaluji SupervisorD, aby obešel ty hrozné a děsivé init skripty.

    Podle mě lidi co nemaj rádi SystemD ho z většiny nikdy nepoužívali a ani neuměj používat a jejich připomínky jsou jenom keci zastřešující celou pravdu - tj. nechci se nic nového učit.