Hlavní navigace

Názor k článku Nebojte se systemd: co to je a co umí? od kaliszad - Mozna byste se mel podivat na nasledujici clanek:...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2016 8:50

    kaliszad
    Stříbrný podporovatel

    Mozna byste se mel podivat na nasledujici clanek: https://www.linuxvoice.com/interview-lennart-poettering/
    Myslim, ze v jistem ohledu ma pravdu. Ti nejvetsi kritici casto maji o kritizovanych systemech mensi povedomi nez by bylo nutne pro informovanou kritiku. Ja v posledni dobe zacal koketovat s FreeBSD/ PC-BSD a mam v planu vyzkouset OpenIndiana (OpenSolaris) a OpenBSD.
    A komu se neco ze svobodneho softwaru nelibi, muze nakonec vyuzit ty casti, ktere se mu libi nebo podporit penezi/ cesem/ vyvojem/ vyuzivanim jiny projekt.

    Nikdo neni bez chyby. I Linuxove jadro je za nekolik veci kritizovano (IPC, chybejici opravdovou alternativu DTrace apod.) ale to bych zminoval zase jen veci, o kterych sam vim malo. Slo mi o znazorneni pripadu. Proste se snazme porozumet a vybrat si ze softwaru to nejlepsi a casem se sjednotit na nejakem kvalitnim reseni pro vetsinu a potom nekolik napr. plug-inu nebo alternativnich mensich reseni pro specializovane uzivatele. Systemd tomu nebrani, tak mi uprimne prijdou ruzne nekonstruktivni dodatky mimo misu. Let the code speak! PRs/ patches are welcome!