Hlavní navigace

Názor k článku Neo 1973: open-source zábava do ruky od me - Vzdy kdyz vidim clanek o tom, kterak je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2007 17:32

    me (neregistrovaný)
    Vzdy kdyz vidim clanek o tom, kterak je Linux Desktop ready, tak se musim pousmat. Pouzivam Linux i Windows, tak vim, jake problemy musim resit. Pokud umite a moc chcete Linux pouzivat, tak jej na Desktopu muzete mit. Ale skutecne je treba udelat jeste hodne prace nez bude vyzraly i pro bezneho uzivatele. Pak se prirozene rozsiri i mezi bezne uzivatele.

    Priklad. Tiskarny, resil jsem tento tyden, dosud bourlive vzpominky.
    Nejaka cernobila laserova tiskarna OKI. Kdyz tisknu dokumentaci anebo zdrojaky, chci tisknout usporne, vice listu na jednu stranku. V Ubuntu 6.06 fungovalo dobre. V Ubuntu 7.04 uz to nefungguje, pravdepodobne dusledek nejakych zmen v GNOME. Pak probelmy v OO s tiskarnami, tiskarnu vidim v "control panelu", ale v Ubuntu 6.06 ji OO nevidi, vlastne vidi jen 1 ze 2, zrovna tu kterou nepotrebuji; v Ubuntu 7.04 zase funguje dobre. A to nemusim resit problemy s drivery pro GDI tiskarny. Stejne jsme ale musel resit kterou tiskarnu koupit, protoze 100% je podporovano Windows ale jen nektere Linuxem....

    Maly priklad, drobnost. Ale prakticky denne narazim na drobnosti, at uz jsou to chybejici anebo nedodelane detaily, anebo prekvapeni ze neco po upgardu prestane fungovat. Pokud vas bavi resit problemy a mate na to cas, je Linux super hracka. Ale mnozi uzivatele nejsou schopni resit ani zakladni veci konfigurace ve Windows a tam zakladni veci zpravidla funguji.