Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Neo 1973: open-source zábava do ruky od jouda - Autor asi nepochopil filosofii Apple. Sam mam pocitac...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2007 8:54

    jouda (neregistrovaný)
    Autor asi nepochopil filosofii Apple. Sam mam pocitac od Apple (iMAC) a tak nejak si myslim, ze chapu "co tim Apple chtel rict", to same plati pro iPhone. Proste vetsina lidi neni maniak a nechce neco nastavovat. Proc? Proste zapnout a jet. Proc furt neco ladit? Vetsine lidi to bude staci tak, jak je. Navic iPhone ma genialni ovladani, ma ho i tenhle telefon? Proste mam pocit, ze Apple prisel s revolucnim pristrojem, ktery prinese hodne do sveta prenosnych zarizeni, jako prinesl Apple do sveta pocitacu pred 30 lety.
  • 12. 7. 2007 12:00

    Peterson Larson
    Apple ma velmi caso revolucni produkty, nicmene i cena tomu odpovida... V kazdem pripade vidim v projektu OpenMoko obrovske ambice a budoucnost a to uz jen z toho duvodu, ze je zde slovo "Open" chapano v jeho pravem slova smyslu.

    Bezny uzivatel pochopitelne nejspis nebude mit chut ani potencial "furt neco ladit", ale na druhou stranu se najde mnoho vyvojaru, kteri budou chtit ladit a ladit a programovat a ladit... a v konecne fazi to bude i pro toho bezne uzivatele prinosem, jelikoz bude mit k dizpozici mraky vyladenych aplikaci, ktere by jinde tezko pohledal.

    Jiste chapu, ze Apple se svym iPhonem ma svoji filozofii, ale naopak OpenMoko si urcite poridim a to mnohem radeji (mimochodem cena za tento nejen designersky skvost je opravdu za hubicku) a to uz jen proto, ze si budu moci na svem zarizeni delat co chci ja a nikoliv to co vehlasni inzenyri ruku v ruce s managementem uznali za vhodne...

    Kdyz uz na to prijde, nemusi OpenMoko "funguvat" jako "obycejny" mobil, ale prave diky otevrenosti muzou na jeho zakladech vznikat konkretni aplikace, obchodni modely a projekty na nich zalozene...

    A co se tyce GUI, prijde mi OpenMoko - jednim slovem - prekrasne...
  • 12. 7. 2007 13:44

    jouda (neregistrovaný)
    Ano souhlasim s tim, nicmene kdyz vezmu v potaz pouzivani Apple pocitace (vlastni zkusenost), tak musim konstatovat, ze skoro dva roky jsem uz nemusel nic ladit (dele ho nemam). Proste od ty doby, co jsem to dal na stul to jede a bez problemu. Ani jeden zadrhel, ani jeden problem. Pokud takto bude fungovat iPhone, omluvim mu vsechny nedostatky. Samozrejme, ze bych uvital, kdyby sly instalovat vlastni aplikace. Snad to casem pujde. Jde tu o pouzitelnost. Vyvojaru je treba 2%, zatimco uzivatelu zbytek, tak pro koho to budu delat?
  • 12. 7. 2007 16:53

    Palo (neregistrovaný)
    Ked si automechanik a kupis si mercedes je otazne ci ho budes dalej "ladit". Ak si "hardcore automechanik" tak v kazdom pripade ano nech to stoji co to stoji. A najlepsie je ze ked si "mega tuti hardcore automechanik" tak si kupis Octaviu a prerobis ju na mercedes, usetris a este to bude aj lepsie ako ten mercedes.
    Takze Neo1973 je pre nas "mega tuti hardcore mechanikov".
    Tiez si jeden kupim nech sa po veceroch nenudim.
  • 12. 7. 2007 12:47

    neurol23 (neregistrovaný)
    imho otazka neni "proc neco nastavovat nebo proc neco rozsirovat?" ale "proc to neumoznit?"