Hlavní navigace

Názor k článku O nedostatku IPv4 adres víme třicet let, NAT měl být dočasným řešením od Martin - Pořád to stejné. Už to začíná připomínat elektroauta....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2024 13:17

    Martin

    Pořád to stejné. Už to začíná připomínat elektroauta. I když jsou to výborné stroje budoucnosti, na seriózní práci si zaplatíte silného osvědčeného diesla který funguje spolehlivě a bez problému.

    Tady je to samé, když už máte to štěstí že Váš ISP, router, zařízení, operační systém, aplikace podporují IPv6, tak vše funguje do doby než chcete něco extra pak i CGNAT+VPS je lepší volba. (NAT64 = steam KO, PS5 KO, Xbox předstírá že umí ale bez tereda je taky KO, bankovní aplikace blbnou a příčinu proč jsem nikdy nezjistil, formálně bylo vše nastaveno správně).

    Zatím nejlepší co kdy bylo v rámci IPv6 vymyšleno je dualstack. Kombinace statické /56 + veřejné IPv4, absolutně skvělé a funguje naprosto vše.

    Do doby než se IPv6 zjednoduší natolik že zapojím a funguju, na jeden klik nastavím, atd. to není pro BFU vůbec žádoucí. Řešení na straně ISP je však již rozumné ale musí být plně kompatibilní, ne současný polofunkční chaos.

    Za mne IPv6 fandím (i elektroautům) ale ne tak abych slepě přehlížel jejich problémy.