Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Od EGA ke grafickým kartám MCGA a VGA. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 6. 8. 2024 11:58

    RRŠ

    Souboj s ovladači zůstal, ale aplikace se dost zlepšily.
    Kdysi, na Windows 3.10, to bylo celkem pohodové, protože ke kartě byly drivery i aplikace. Na Windows 95 to začalo skřípat (drivery byly schopné shodit systém), na Windows NT to byl trochu boj (systém se nenechal shodit a zabil proces klidně vprostřed práce). Krutý byl přechod na Windows 2000, protože drivery pro NT odmítly fungovat, ale aplikace zůstala stejná...
    Nicméně dnes mám kartu, která spokojeně funguje ve Windows 10 (jedenáctky budou zase boj...) i Linuxu, druhou na Raspberry PI, program na PVR a klienty na všem.
    Programů ořezaných na 4:3 je pomálu, ČT vysílá ve FullHD, a pokud si něco chci nahrát (abych se na to druhý/třetí den podíval), není s tím problém.
    Jasně komerční stanice v pozemním vysílání dělají, co mohou, aby se na ně, pokud možno, nikdo s dostatkem příčetnosti a alespoň trochu slušným zrakem nedíval. ;oD