Hlavní navigace

Názor k článku OpenSSH má vlastní obranu proti hádání hesel. Jak přesně funguje? od ` - Hmm, takže jde o něco jako iptables -m...

  • 23. 8. 2024 23:32

    `

    Hmm, takže jde o něco jako iptables -m recent (který mj používám s kontrakcí na /24) vylepšený o to, že pracuje na aplikační úrovni a dokáže rozeznávat ty případy jako loginFail/inva­lid/user/nicNe­uděláno/atd. A že taky pošle hlášku "Teď ne bejby " místo -j DROP.

    Za mě blacklisty nefungují, jsou platné jako v dnešní době inzerce v tištěném časopisu ABInzerce.

    U ochran je nutné vybalancovat i druhou stranu - zhoršení komfortu pro legitimní uživatele(předejít muú
    Pomáhá mít restriktivní nastavení, limity na spojení, ten recent a udělat whitelist (-j RETURN) pro stálé známe adresy. Změna portu je fake securit, ale redukuje nálož

    Čekal jsem něco vestylu " sshd zjistí hodně pokusů" - reakce bude - nyní heslo napiš pozpátku nebo první znak hesla zdvoj. Není tohle náhodou interactive metoda?
    Nebo (progresivní)tar­pitting

    Doporučím článek https://www.root.cz/clanky/stavime-vlastni-e-mailovy-server-zakladni-nastaveni-systemu/, kde to je jemně taky naťuknuto. I když asi jen 10% článku. Lze to dovést do sekvence zašifrovaný klíč v zařízení + netriviální username, jeho heslo a potom sudo na roota opět s jiným heslem :)

    23. 8. 2024, 23:35 editováno autorem komentáře